Schrijversvakschool

Nieuws

Witkamps Waan

Witkamps Waan

In zijn tweede boek, de roman Witkamps Waan (uitgeverij Liber Press) vertelt oud-cursist Paul Kroes het verhaal van de vastgoedmannen Witkamp en Kroon. Getormenteerde mannen die geleid door hoogmoed, obsessies en angsten hard onderuitgaan. Eerder schreef hij de non-fictie roman De kwestie Vredenrust. Hij volgde de cursussen verhalende non-fictie en roman. Beide boeken schreef hij goeddeels tijdens deze cursussen.

Witkamps Waan
Twee Amsterdamse studievrienden zijn in de loop van hun leven de samenhang tussen, denken, spreken en handelen kwijtgeraakt.
Wouter Witkamp verlaat teleurgesteld de vastgoedwereld om te gaan schrijven. De ontmoeting met een studievriend, de in een ernstige crisis verkerende Benjamin Kroon, intrigeert hem. Wat bracht Benjamin Kroon tot een burn-out, die zelfs leidde tot het aftuigen van een zakenrelatie? Oosterkolk, zijn rampzalige bouwproject in het hart van de stad? De meedogenloze vastgoedwereld? Of was het zijn merkwaardige persoonlijkheid? Het inspireert Witkamp tot het schrijven van een boek.

De schrijver put uit eigen ervaring. Hij stelt: denk niet dat het jou niet kan overkomen. Het lijkt er eerder op dat iedereen gedoemd is zijn eigen leergeld te betalen.
Paul Kroes (1956) is geboren in Amsterdam. Eerder schreef hij De kwestie Vrederust (non-fictie), een verhaal over de huisuitzetting van de familie Kroes op 3 februari 1995 in Amsterdam-Sloten. Als projectmanager werkte hij vijfentwintig jaar voor de gemeente Amsterdam en twaalf jaar in de commerciƫle vastgoedsector. Witkamps Waan is vanaf 17 maart te verkrijgen via de website van de schrijver www.pauluskroes.nl of www.boekenbestellen.nl en de boekwinkels online.

Nieuws

Docent proza Julien Ignacio heeft met zijn roman Goudjakhals de allereerste Amarte Literatuurprijs gewonnen. Het Parool meldt dat dit een unaniem...

Docent Cobi van Baars staat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2024.
Volgens de jury van de Libris Literatuurprijs 2024 zijn dit...

Oud-student proza Robert Brouwer staat met zijn debuurtroman Café Terminus (uitgeverij Finesterre 2023) op de shortlist van de Hans Vervoortprijs 2024...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42