Schrijversvakschool

Nieuws

Het Schrijfkabinet met debutant Dominique van Varsseveld

Het Schrijfkabinet met debutant Dominique van Varsseveld

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over schrijven voor schrijvers en andere fijnproevers. Marijn Heemskerk interviewt ook dit keer een aantal schrijvers. Dinsdag 23 oktober zijn dat Arita Baaijens en Jaco Benckhuijsen.

Vaste rubriek is De Debutant waarin elke maand één van onze (oud-)studenten zal optreden met voordracht van eigen werk. Dit keer is dat onze derdejaars Dominique van Varsseveld. Zij schrijft voor de cultuurredactie van NRC, is redacteur bij Cine.nl, publiceerde in de Revisor, geeft poëzieworkshops en tekende onlangs een contract voor een debuutroman bij uitgeverij Querido.

Verder belicht Joubert Pignon een onterecht vergeten schrijver, en sluit Klaas Knooihuizen de avond af met een ter plekke geschreven verhaal. Pieter Klop zit op zijn vertrouwde krukje achter de piano. 

Aanstaande dinsdag 23 oktober vanaf 20.30 in het Torpedo Theater. Een plekje reserveren kan via de site.

Nieuws

Docent proza Julien Ignacio heeft met zijn roman Goudjakhals de allereerste Amarte Literatuurprijs gewonnen. Het Parool meldt dat dit een unaniem...

Docent Cobi van Baars staat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2024.
Volgens de jury van de Libris Literatuurprijs 2024 zijn dit...

Oud-student proza Robert Brouwer staat met zijn debuurtroman Café Terminus (uitgeverij Finesterre 2023) op de shortlist van de Hans Vervoortprijs 2024...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42