Schrijversvakschool

finsemeisjesWij zijn heel trots op onze oud-studente poëzie Kira Wuck. Op 14 maart won zij de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2013, voor haar debuutbundel Finse Meisjes. De prijs, die al sinds 1925 bestaat, wordt jaarlijks uitgereikt aan een groot, aanstormend dichttalent. Eerder gingen onder andere oud-Schrijversvakschoolstudente Ester Naomi Perquin, Piet Gerbrandy, Anna Enquist, Eva Gerlach, H.C. ten Berge, Leo Vroman, Ida G.M. Gerhardt, M. Vasalis, H. Marsman en J. Slauerhoff, Kira Wuck voor.

 

In een interview met Kira Wuck omschreef NRC Boekenredacteur Elsbeth Etty Finse Meisjes als 'fris, vrolijk, licht melancholisch en optimistisch'.

Volgens de jury van de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs 2013, ontleent de bundel van Wuck zijn 'grote kracht aan de balans tussen grote tegenstellingen, die Wuck op voortreffelijke wijze in evenwicht houdt':

'Met tal van deze gedichten wist ze tijdens voorleesavonden op poëziefestivals het publiek te boeien, en wie de gedichten hardop leest merkt hoe ritmisch sterk en verrassend van schakering in tempo en observatie ze zijn geschreven.'

In december 2011 won Wuck het Nederlands kampioenschap Poetryslam. Ook publiceerde ze gedichten in Hollands Maandblad en Tirade. Finse meisjes is haar meest recente werk, waarmee ze nu een bedrag van 7.500 euro wint.

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42