Schrijversvakschool


Actueel


Debuutroman Marijn Sikken

Bij uitgeverij Cossee verscheen Probeer om te keren, de debuutroman van oud-studente Marijn Sikken. Probeer om te keren is een messcherpe schets van een kleine oer-Hollandse dorpsgemeenschap, die toont hoe dicht liefde en onverschilligheid bij elkaar in de buurt liggen.

De achttienjarige Eline heeft al haar klasgenoten zien uitvliegen: werken, studeren, tussenjaren nemen, reizen. Maar zij is gebleven en heeft een baantje in de plaatselijke 'Books and More Store', waar ze af en toe een oogje in het zeil houdt op Michelle, de enige leeftijdgenoot die nog in de buurt is. Ook Michelle is nooit uitgevlogen: ze is laagbegaafd, en sinds een noodlottige avond twee jaar geleden is ze alleen maar achteruitgegaan. De moeder van Michelle ziet met gemengde gevoelens aan hoe goed de meisjes met elkaar kunnen opschieten. Op het grote themafeest, het honderdjarig bestaan van het dorp, blijft er tot slot niets meer ongezegd. Daar, op een geïmproviseerd strand, tussen de parasols en ambachtelijke kraampjes, komt alles en iedereen samen.

Marijn Sikken (Utrecht, 1990) studeerde af aan de Schrijversvakschool en won nog tijdens haar studie zowel de jury- als de publieksprijs bij Write Now! in 2011. Haar korte verhalen verschenen o.a. in De Titaan, Passionate Platform, Kluger Hans, Tirade en De Optimist, waar ze inmiddels zelf redactielid van is. Marijn Sikken draagt regelmatig voor op literaire podia.

Op zondag 16 april 2017 vertelde Marijn over haar boek in het televisieprogramma Boeken van de VPRO. NPO1 om 11:20 uur.

Lees hier een interview.

Nieuws

LiterairetijdschrijftenPublicaties in literaire tijdschriften en kranten

Vaak publiceren onze studenten eerst in kranten en literaire tijdschriften alvorens bij een uitgever terecht te komen. 
Afgelopen maanden verscheen er weer...

Lees verder

BartDebuutroman Ap Dijksterhuis

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver, spreker, ondernemer en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Op naar...

Lees verder

SimondeschakerdrieSimon de Schaker deel III Stiekem naar Charkassië

De Simon de Schakerserie van oud-cursiste jeugdliteratuur Joyce van der Meijden zet op een speelse en grappige manier de schaaksport op de...

Lees verder

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42