Schrijversvakschool

Vier nominaties

Vier nominaties

Afgelopen week werden maar liefst drie oud-studenten van Schrijversvakschool Amsterdam genomineerd voor een literaire prijs.

Pauline Genee (Duel met paard, Querido 2014) en Niña Weijers (De consequenties, Atlas Contact 2014) werden beide genomineerd voor de Anton Wachterprijs 2014, een tweejaarlijkse prijs voor het beste Nederlandse debuut.
Niña werd zelfs twee keer genomineerd. Ook een nominatie voor de  Bronzen Uil 2014 viel haar ten deel. Deze Vlaamse prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de schrijver van het beste Nederlandstalige debuut. Ook Anne Eekhout (Dogma, De Arbeiderspers 2014) werd voor deze prijs genomineerd.

Twee prestigieuze prijzen, drie oud-studenten, vier nominaties. Pauline, Niña, Anne, gefeliciteerd!

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42