Schrijversvakschool

Planeten liegen niet

Planeten liegen niet

Paul A. Koster volgde de cursus roman en debuteert nu met Planeten liegen niet: een spannende zoektocht naar liefde, tolerantie en een moordenaar in Toledo anno domini 1085. Deze vermakelijke historische detective biedt een blik op de sociale en religieuze ontwikkelingen in het Spanje van de elfde eeuw. 

Auteur Paul A. Kolster is hispanist en heeft een brede kennis van de geschiedenis en de ontwikkelingen van de middeleeuwen in Spanje. Hij verbaast zich over de paralellen tussen die periode en de huidige, maar ook de verschillen: de hoog opgeleide moslim-gemeenschap wier culturele erfgoed werd verwoest door de christenen, het gebrek aan tolerantie tussen religies, de voorkeur voor gewelddadige oplossingen in plaats van diplomatieke en het gebruik van religieuze argumenten om machtsvraagstukken op de te lossen.

Het eerste hoofdstuk is te vinden op:
www.bwitz.nl/nieuws/h1-planetenliegenniet/

Verschenen 30 juli 2015 bij uitgeverij B'witz | € 14,95 | paperback | ISBN 978-94-92292-00-1

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42