Schrijversvakschool

Nieuws

Laatste nieuws

Marijndebuut

Debuutroman Marijn Sikken

22 februari 2017

Bij uitgeverij Cossee verscheen Probeer om te keren, de debuutroman van oud-studente Marijn Sikken. Probeer om te keren is een messcherpe schets van een kleine oer-Hollandse dorpsgemeenschap, die toont hoe dicht liefde en onverschilligheid bij elkaar in de buurt liggen.

De achttienjarige Eline heeft al haar klasgenoten zien uitvliegen: ...

Lees verder

Turingwedstrijd

Studenten Schrijversvakschool domineren Turingwedstrijd

01 februari 2017

Onze studente Dorien de Wit is de nieuwe winnares van de Turing Gedichtenwedstrijd. Laurine Verweijen, eveneens studente van onze school, werd tweede. De derde prijs ging naar Bernadette Stom; ook zij was in het verleden student bij ons.

Op 1 februari, tijdens een live-uitzending van het radioprogramma Met het Oog...

Lees verder

Perquin

Opnieuw oud-studente als Dichter des Vaderlands

30 januari 2017

Zondagavond 29 januari nam Ester Perquin in de Kunsthal in Rotterdam de scepter van Anne Vegter over als nationale Dichteres des Vaderlands. Anne en Ester studeerden beiden aan de Schrijversvakschool.

Ester Naomi Perquin (1980) groeide op in Zeeland maar woont al jaren in Rotterdam. Na haar afstuderen aan de Schrijversvakschool...

Lees verder

Poetryslam17

Twee studenten in de finale Poetry-Slam 2017

17 januari 2017

Anne-Fleur van der Heiden en Fred de Vries, beide student poëzie aan de Schrijversvakschool, behaalden een plek in de finale van het NK Poetry Slam 2017. Tot de acht finalisten behoren ook Gijs ter Haar, Else Kemps, Rik Sprenkels, Merlijn Huntjens, Erika de Stercke, en Martje Wijers.

Dat bepaalden de...

Lees verder

Gillesgijs

Gilles van der Loo schrijft boek over Gijs

17 januari 2017

Na twee boeken waarin de verbeelding het voor het zeggen had, wordt oud-student Gilles van der Loo's derde gedreven door een autobiografische aanleiding. In 2011 verdween zijn beste vriend Gijs. Na een maand van bijna landelijke zoektochten werd hij dood gevonden in het IJ.

In Het jasje van Luis...

Lees verder

Luukdebuut

Debuutroman Luuk Imhann

17 januari 2017

Multi-literair talent Luuk Imhann studeerde af met een toneelstuk, maar schrijft ook gedichten en proza. Hij debuteert met de roman Paradijs, bij uitgeverij Querido (2016).

Boas, een jonge student, gaat met vier biologen en twee gidsen op expeditie in het oerwoud van een afgelegen berg in Azië. Er...

Lees verder

Mariettebaarda

Non-fictiedebuten Florien Vaessen en Mariëtte Baarda

17 januari 2017

mariettebaardaBeiden volgden de cursus verhalende non-fictie bij Aleid Truijens, toevallig in dezelfde groep. In september verschijnt van beide het debuut. Oud-student Mariëtte Baarda schreef Kinderen waaien om, over de rol die de ziekte migraine in haar leven speelt. Florien Vaessen schreef ook een boek over haar ziekteproces: Op de...

Lees verder

Optimist

Handboek voor een Optimistisch Leven

17 januari 2017

De Optimist is een van de meest vooraanstaande online culturele magazines in Nederland: positief, niet hoogdravend of elitair, maar zonder platgetreden paden te betreden. 

Handboek voor een Optimistisch levenbevat nieuw werk dat speciaal voor deze uitgave is geschreven en een ruime selectie uit de verhalen, gedichten, essays en...

Lees verder

Inge

Schrijversvakschool op Schrijven Magazine Schrijfdag

17 januari 2017

Op zondag 18 september vindt de Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 plaats. Ook de Schrijversvakschool is aanwezig: decaan, schrijver en docent Maaike Bergstra interviewt oud-studente Inge Schilperoord over de totstandkoming van haar veelgeprezen en gelauwerde roman Muidhond.

Tijdens het gesprek wordt ingegaan op van alles wat Inge tijdens het...

Lees verder

Rijneveld Kalfsvlies

Letterenfonds kiest oud-studenten

05 juli 2016

Jaarlijks kiest het Letterenfonds acht getalenteerde debutanten uit voor een beurs. Dit jaar (2016) zijn maar liefst drie van de acht oud-Schrijversvakschoolstudent: Marieke Rijneveld met haar poëziebundel Kalfsvlies, Judith Eykelenboom met haar roman Biefstuk en Inge Schilperoord met haar roman Muidhond. De beurs van 10.000 euro dient ter stimulering...

Lees verder

Annemariewisse

De Dood op De Parade

28 juni 2016

Derdejaarsstudente toneel Annemarie Wisse schreef de tekst van de muziektheatervoorstelling Requiem voor de Dood, deze zomer te zien op De Parade. Ook speelt ze in de voorstelling.
De Dood is opgebrand en organiseert een muziekavondje voor zichzelf, met sopraan Christina Völtl en slagwerker Mervyn Groot als muzikanten.

"In...

Lees verder

Groenevingers

Non-fictiedebuut Marrika van Beilen

23 juni 2016

Groene Vingers(uitgeverij Van Gennep) vertelt het verhaal van de Bierummer wiettelers die jarenlang een hennepkwekerij runden als bonafide bedrijf. De uitspraak van de rechter in hun zaak – zij kregen geen straf opgelegd – bracht de paradoxen van het Nederlandse gedoogbeleid pijnlijk aan het licht. Want hoe kan het...

Lees verder

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42