Schrijversvakschool


Schrijftraining


Data en docenten

In deze algemene introductie van literaire technieken krijg je korte opdrachten die uitdagen en die je laten ontdekken hoe ver je literaire mogelijkheden reiken. Vooroordelen gaan overboord, de creatieve durf wordt aangespoord en het vertrouwen in de fantasie hersteld.
Deze schrijfcursus richt ook volop de aandacht op specifiek materiële problemen, zoals woordkeuze, beeldspraak, stijl, zinsmelodie en genre-principes. Niet het eindproduct is tijdens deze schrijfcursus het doel, maar de oefening. Je zult in diverse toonsoorten en stijlen leren schrijven, vanuit diverse perspectieven en over verschillende onderwerpen. Tijdens de besprekingen van het werk leer je bovendien hoe je kritiek constructief kunt benutten. De kosten bedragen 475 euro. Een groep bestaat uit maximaal tien deelnemers.

Deze cursus wordt ook aangeboden in Den Haag in het Koorenhuis, in Den Bosch in Huis73 en in Rotterdam in De Groene Passage. Zie de kolom rechts op deze pagina voor lesdata en docenten.

Deze cursus wordt in Amsterdam drie keer per jaar, en in Rotterdam, Den Haag en Den Bosch twee keer per jaar aangeboden: in Amsterdam in de herfst, de winter en het voorjaar en in de andere steden in de herfst en het voorjaar.  In de herfst van 2020 wordt de cursus op locatie in Amsterdam gegeven in de Beurs van Berlage, Oudebrugsteeg 9 Amsterdam (ingang aan de noordzijde, tegenover CS).

Voor meer informatie zie de pagina over onze coronamaatregelen.

Aankomende herfst geven wij de cursus in ieder geval ook online. De lessen van de online variant duren 2,5 i.p.v. 3 uur met maximaal 8 deelnemers en worden gevolgd met behulp van de applicaties Zoom (voor de online videolessen) en Slack (voor het delen van documenten en berichten).
Inschrijven schrijfcursus Schrijftraining

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42