Schrijversvakschool


Roman


Data en docenten

Je leert de creatieve en technische aspecten van het romanschrijven kennen. Daarbij gaat het om gelaagdheid, meervoudigheid van perspectief en om het verweven van thema’s.

De nadruk ligt op structuur, ‘point of view’ en ontwikkeling van plot en karakter. Daarnaast becommentarieer je het werk van mede-cursisten en lees je door de docent opgegeven romanteksten. Het tempo is hoog, het is de bedoeling dat je veel gaat schrijven. Reken daarvoor op twee tot drie dagdelen per week. Voor deze cursus word je geacht eerder een cursus proza te hebben gevolgd of aantoonbaar veel schrijfervaring te hebben.

De cursusgroep bij de cursus roman is kleiner (maximaal 8 personen i.p.v. 10) en de begeleiding is intensiever. Om die reden is de cursus roman duurder dan de andere cursussen. De kosten bedragen 675 euro.

Deze cursus wordt komend schooljaar twee keer aangeboden in Amsterdam: vanaf oktober en vanaf februari.

Let op: De cursus op locatie in Amsterdam is onder voorbehoud en gaat alleen door indien de beperkende maatregelen, inclusief de richtlijn van anderhalve meter afstand, zijn opgeheven. 
Als de cursus op locatie niet doorgaat, wordt dit tijdig bekendgemaakt en krijg je de keuze om de cursus alsnog online te volgen, of de cursus kosteloos te annuleren.

Aankomende herfst geven wij de cursus in ieder geval ook online. De lessen van de online variant duren 2,5 i.p.v. 3 uur met maximaal 7 deelnemers. Heeft de online cursus hoe dan ook je voorkeur, schrijf je hiervoor dan gewoon rechtstreeks in. Voor meer informatie zie de pagina over onze coronamaatregelen.
Inschrijven schrijfcursus roman

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42