Jeugdliteratuur

Data en docenten

Deze schrijfcursus brengt je in nauwe aanraking met alle aspecten van kinder– en jeugdliteratuur. Je gaat verhalen leren schrijven gericht op een specifieke doelgroep: kinderen. Via lees- en schrijfopdrachten ontdek je voorkeuren en eigen mogelijkheden in dit genre.

Je raakt vertrouwd met de aan jeugdliteratuur verbonden schrijftechnieken, zoals kinderblik, vertelperspectief, personages, karaktertekening en dialoog. Voorbeelden uit bestaande kinderboeken ondersteunen de schrijfcursus. Bovendien maak je kennis met de verschillende opvattingen op het gebied van het kinder- en jeugdboek. De kosten bedragen 475 euro. Maximaal 10 deelnemers.

Deze cursus wordt drie keer per jaar in Amsterdam aangeboden: in de herfst, de winter en het voorjaar.

Inschrijven schrijfcursus Jeugdliteratuur