Schrijversvakschool


Speelfilm


Heb je ervaring met scenarioschrijven en tijd om enige maanden hard te werken, dan kan je tijdens deze schrijfcursus vertrouwd raken met de stapsgewijze ontwikkeling van een speelfilmscript. De schrijfdocent verwacht dan ook dat je bekend bent met de basisterminologie van het scenarioschrijven.

Ter voorbereiding op de eerste bijeenkomst heb je een filmplan (max 200 woorden) op papier gezet. Tijdens de rest van de schrijfcursus behandel je aan de hand van dit filmplan, research, techniek en mechanismen, structuur, karakters, spanningsboog, verhaallijnen, scènes en dialogen. Voorop staat het ambacht van het scenarioschrijven. Er wordt gestreefd naar een scenario van negentig minuten, maar een film of aflevering van een serie met kortere lengte behoort ook tot de mogelijkheden.

Er is bij deze schrijfcursus plaats voor 8 deelnemers. De kosten voor deze cursus bedragen 675 euro. Mocht je meer informatie willen of willen uitzoeken of deze cursus iets voor je is, bel dan 020 2600066.

Deze cursus wordt twee keer per jaar aangeboden: vanaf oktober en vanaf februari. Data, docenten en tijden in het schooljaar 2018-2019 worden in mei op onze website gepubliceerd.

Inschrijven schrijfcursus Speelfilm

Herfst 2018
Docent: Ernie Tee
Inschrijven kan tot 25 september

Acht zaterdagochtenden van 10:00 tot 13:00 uur

Lesdata: 20 oktober
3 en 17 november,
1 en 15 december
12 januari, 2 en 16 februari

 

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input