Schrijversvakschool


Scenario


Data en docenten

Hoe zit een film in elkaar? Je leert de basisbegrippen van het scenarioschrijven in theorie en praktijk hanteren.

Je bekijkt film- en televisiefragmenten, en analyseert die samen met je docent en medecursisten. Vervolgens ga je zelf aan de slag. Het hele filmtraject komt dan aan bod: van voorbereiding, premisse, synopsis, karakterontwikkeling, plotlijn en vertelperspectief, tot en met dialoogschrijven. Voorop staat het denken in beelden en handelingen. De kosten bedragen 475 euro met maximaal 10 deelnemers. In de herfst van 2020 worden de fysieke lessen scenario gegeven in de Beurs van Berlage, Oudebrugsteeg 9 Amsterdam (ingang aan de noordzijde, tegenover CS).

Deze cursus wordt drie keer per jaar aangeboden: in de herfst, de winter en het voorjaar. 
Aankomende herfst geven wij de cursus ook online. De lessen van de online variant duren 2,5 i.p.v. 3 uur met maximaal 8 deelnemers.
Let op: De cursussen op locatie zijn onder voorbehoud en gaan alleen door indien de beperkende maatregelen, inclusief de richtlijn van anderhalve meter afstand, zijn opgeheven.
Als de cursus op locatie niet doorgaat, wordt dit tijdig bekendgemaakt en krijg je de keuze om de cursus alsnog online te volgen, of de cursus kosteloos te annuleren. Heeft de online cursus hoe dan ook je voorkeur, schrijf je dan gewoon rechtstreeks in voor de online cursus. Voor meer informatie zie de pagina over onze coronamaatregelen.


Inschrijven schrijfcursus scenario

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42